09024765934
منوی دسته بندی

مزوتراپی یا پی آر پی (PRP) | کدام روش برای مو و پوست بهتر است؟

پی آر پی یا مزوتراپی

داستان از آنجایی شروع شد که داشتم توی آینه صیقلی اتاق، خودم را تماشا می‌کردم که خطوط ریز و چروک‌های روی پیشانی و اطراف چشمانم توجهم را به خود جلب کردند. شروع کردم به شانه زدن موهایم که با ناباوری متوجه ریزش آن‌ها شدم. همان جا بود که فهمیدم مشغله‌های ذهنی و شلوغی‌هایی که همه ما هر روز با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کنیم کارشان را کردند و باعث شدند طوری که باید، به خودم و ظاهرم توجه نکنم. گوشی همراهم را برداشتم و به جستجو در گوگل در مورد  جدید‌ترین روش‌های جوانسازی پوست و مو پرداختم که با روش پی آر پی و مزوتراپی آشنا شدم. متوجه شدم هردو این روش‌ها مناسب برای رفع مشکلات پوست و مو هستند حالا دغدغه‌ام این شده بود که بین این دو کدام روش بهتر است مزوتراپی یا پی آر پی که نتیجه مطلوب‌تری را با توجه به نوع پوست و جنس موهای من برایم خواهد داشت؛ بنابراین به جستجو ادامه دادم و دنبال مقاله‌هایی گشتم که تفاوت‌های مزوتراپی و پی آر پی و اینکه کدام روش مناسب است را نوشته‌اند. در نتیجه با این مقاله مواجه شدم و شروع کردم به خواندن و در نهایت جواب همه سؤالاتم را گرفتم.

مزوتراپی یا پی آر پی

پی آر پی یا مزوتراپی مو ؟ امروزه روش‌های مختلفی برای درمان ریزش مو معرفی شده‌است. مصرف قرص‌های تقویتی، استفاده از شامپو و یا روغن‌های گیاهی نمونه‌ای از روش‌های متداول برای درمان این عارضه بوده که از گذشته تاکنون رواج داشته اما اثربخشی آن‌ها در طولانی‌مدت نمایان می‌شود. بنابراین متخصصان پوست و مو درمان‌هایی را معرفی کرده‌اند که می‌تواند در زمانی کوتاه اثراتی چشم‌گیر بر کاهش ریزش مو، بهبود رشد مجدد موها و جوانسازی پوست داشته‌باشد.

بعضی از این روش ها که در زمینه رفع مشکلات زیبایی مانند ریزش مو و جوانسازی پوست هستند، انتخاب‌هایی زیادی چون کربوکسی تراپی، فیشال صورت، پلاژن‌تراپی، اسیدتراپی، پیل تراپی، کربوکسی تراپی در فیشال و… می‌باشند که اغلب می‌توانند گیج‌کننده باشند. دو رقیب محبوب در دنیای درمان‌های زیبایی، مزوتراپی و پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکتPRP) هستند. این تکنیک‌های جدید رویکردهای منحصربه‌فردی را برای بهبود ظاهر شما و افزایش اعتماد به ‌نفس ارائه می‌دهند. در مسیر انتخاب راه‌حل مناسب برای نیازهای فردی خود، درک تفاوت‌های کلیدی و مزایایی که مزوتراپی و PRP  دارند، ضروری است. در ادامه برای پاسخ به این سؤال ابتدا در ارتباط با نحوه انجام هر یک از این روش‌ها تا حدودی آشنا می‌شویم سپس به بیان تفاوت‌های مزوتراپی و پی آر پی از جنبه‌های مختلف می‌پردازیم تا بفهمیم مزوتراپی یا پی آر پی کدام بهتر است.

پی آر پی مو چیست؟

درمان پی آر پی یک روش غیرتهاجمی بوده که بدون نیاز به بستری ، تنها با تزریق خون به نواحی آسیب‌دیده درمان کامل می‌شود. در این روش پزشک مقدار کمی از خون بیمار را از بازوی وی گرفته و در دستگاه سانتریفیوژ قرار می‌دهد. این دستگاه تغییراتی بر روی ترکیبات خون ایجاد می‌کند. در نهایت خون با پلاسمای غنی از پلاکت آماده می شود. پلاکت ماده‌ای است که نقش بسیار مهمی در ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده دارد. با تزریق خون به پوست سر و تحریک فولیکول موها، افزایش گردش خون و در نهایت رشد دوباره مو می‌شود.

پی آر پی  prp معجزه خون شما برای بازگشت جوانی

به عبارتی می‌توان گفت پی آر پی به معنای پلاسمای غنی از پلاکت است. در این روش درمانی، از خون خود فرد برای تهیه محلول PRP استفاده می‌شود. پلاکت‌ها سلول‌هایی هستند که در خون یافت می‌شوند و حاوی فاکتورهای رشد می‌باشند که می‌توانند به ترمیم و بازسازی بافت‌ها کمک کنند. محلول PRP به لایه‌های زیرین پوست یا پوست سر تزریق شده و منجر به تحریک کلاژن‌سازی، افزایش گردش خون و در نهایت، جوانسازی و تقویت موها می‌شود که به ترتیب به این درمان‌ها پی آرپی صورت و پی آر پی مو می‌گویند. این روش به‌علاوه مناسب بودن برای پوست و مو، جهت درمان آرتروز به منظور کاهش درد و التهاب ناشی از این مشکل نیز مؤثر است.

مزایا

  • غیرجراحی و غیرتهاجمی: پی آر پی یک روش غیرتهاجمی محسوب می‌شود و  نیاز به جراحی ندارد.
  • استفاده از مواد طبیعی: موادی که به پوست تزریق می‌شود از خون خود فرد تهیه شده و به همین دلیل، احتمال بروز واکنش آلرژیک یا رد پیوند وجود ندارد.
  • تحریک کلاژن‌سازی: این روش با تحریک تولید کلاژن، به جوانسازی پوست و بهبود چین و چروک، کمک می‌کند.
  • افزایش گردش خون: با افزایش گردش خون، باعث تغذیه و اکسیژن‌رسانی بهتر پوست و مو می‌شود.
  • کاهش التهاب: پی آر پی با کاهش التهاب، موجب بهبود درد ناشی از آرتروز و سایر بیماری‌های التهابی خواهد شد.
  • بهبود التیام زخم: در این روش به دلیل تحریک تولید سلول‌های جدید، زخم‌ها و جای زخم به‌سرعت بهبود می‌یابد.

معایب

  • درد: تزریق پی آر پی  می‌تواند همراه با درد باشد.
  • تورم و کبودی: تورم و کبودی از عوارض جانبی شایع PRP به شمار می‌روند.
  • خارش و قرمزی: از جمله عوارض این روش ایجاد خارش و قرمزی است که البته با گذشت زمان بهبود می‌یابد.
  • خطر عفونت: احتمال عفونت در این روش مخصوصاً اگر در شرایط غیربهداشتی انجام شود وجود دارد.
  • هزینه: هزینه PRP به تعداد جلسات، ناحیه تحت درمان بستگی دارد؛ اما به طور کلی قیمت آن نسبت به مزوتراپی بیشتر است.

مزوتراپی مو چیست؟

مزوتراپی یک روش غیرجراحی برای جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد مو است. یک محلول غنی از مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری برای رشد و تقویت مو به لایه‌های عمیق پوست نزدیک به فولیکول مو تزریق می‌شود. که لایه‌ای میان بافت پوست و لایه چربی است. این روش هم یک روش تزریقی با تمرکز بر انتقال مواد ضروری برای رشد مو مانند بیوتین و مواد معدنی به پیاز مو است.

امروزه باتوجه به تقاضای زیادی که برای این روش درمانی وجود دارد عده زیادی از افرادی که به کار در حوزه زیبایی علاقه مند هستند به دنبال یادگیری و  آموزش مزوتراپی هستند. آکادمی کامرانی به عنوان بهترین آموزشگاه فیشیال در تهران با مدیرت خانم الهام کامرانی این کلاس را به صورت کاملا حرفه ای برگزار می کند.

مزوتراپی روشی مناسب برای احیای پوست و مو

همان طور که گفته شد مزوتراپی، روشی درمانی است که با تزریق ترکیبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آمینواسیدها و سایر مواد مغذی به لایه میانی پوست انجام می‌شود. این مواد مغذی، به طور مستقیم به سلول‌های پوست و مو تزریق شده و به تحریک کلاژن‌سازی، افزایش گردش خون و در نهایت، جوانسازی و شادابی پوست و مو کمک می‌کنند. مزوتراپی کاربردهای مختلفی دارد، از جمله:

  • درمان ریزش مو: ابن روش می‌تواند با تقویت فولیکول‌های مو و افزایش خون‌رسانی به آن‌ها، به رفع ریزش مو و تحریک رشد موهای جدید کمک کند که به آن مزوتراپی مو گفته می‌شود.
  • جوانسازی پوست: در مزوتراپی صورت، تزریق مواد مغذی باعث افزایش کلاژن‌سازی، الاستین و آبرسانی پوست می‌شود و این امر موجب کاهش چین و چروک، از بین بردن افتادگی پوست، رفع تیرگی، درمان پف چشم، درمان لک و جای جوش می‌شود.

مزایا

  • غیرجراحی و غیر تهاجمی: مزوتراپی برخلاف روش‌های جراحی زیبایی، نیازی به برش، بخیه و بستری شدن در بیمارستان ندارد و به همین دلیل، عوارض جانبی کمتری را به همراه دارد.
  • ناحیه وسیعی از کاربرد: این روش را می‌توان برای درمان مشکلات مختلف پوست و مو در نواحی مختلف بدن مانند صورت، پوست سر، گردن، دست‌ها و غیره استفاده کرد.
  • نتایج سریع: نتایج آن معمولاً بلافاصله پس از اولین جلسه قابل مشاهده هستند و با ادامه جلسات، این نتایج به مرور زمان تثبیت می‌شوند.
  • ماندگاری نسبی: ماندگاری نتایج مزوتراپی به عوامل مختلفی مانند سن، شرایط پوست و مو و سبک زندگی فرد بستگی دارد، اما به طور کلی، می‌توان گفت که نتایج این روش درمانی 6 تا 12 ماه باقی می‌ماند.
  • ایمن و قابل‌تحمل: مزوتراپی در صورت انجام توسط یک متخصص مجرب، روشی ایمن و قابل‌تحمل است.

معایب

  • درد: تزریق‌های مزوتراپی می‌توانند کمی دردناک باشند، به خصوص در نواحی حساس مانند صورت که در صورت استفاده از پمادهای موضعی و ضددرد این مشکل قابل‌حل است.
  • تورم و کبودی: این دو مورد از عوارض جانبی شایع مزوتراپی هستند که معمولاً طی چند روز برطرف می‌شوند.
  • خارش و قرمزی: از مشکلات دیگر این روش خارش و قرمزی است که با گذشت زمان از بین می‌رود.
  • خطر عفونت: اگر مزوتراپی در شرایط غیربهداشتی انجام شود، می‌تواند منجر به عفونت شود.
  • آلرژی: در موارد نادر، ممکن است فرد به مواد موجود در محلول مزوتراپی آلرژی داشته باشد.
  • هزینه: هزینه مزوتراپی به تعداد جلسات، ناحیه تحت درمان و دستمزد پزشک بستگی دارد؛ اما به طور کلی این روش ارزان‌تر از پی آپی است.

مقایسه و تفاوت‌های مزوتراپی و پی آر پی

در مبارزه با پیری و علائم آن، هر دو گزینه‌ عالی هستند. تزریق مواد مغذی مزوتراپی می‌تواند به بهبود خاصیت ارتجاعی پوست، کاهش چین و چروک و آبرسانی پوست کمک کند و در نتیجه زیبایی را به شما هدیه دهد. درمان پی آر پی نیز باعث جوانسازی پوست می‌شود. اما برای ریزش مو، ما پی آر پی را توصیه می‌کنیم. دلیل این موضوع این نیست که مزوتراپی روش خوبی نیست؛ بلکه این روش نیز مؤثر است. دلیل برتری PRP نحوه عملکرد آن است. همان‌طور که گفته شد، PRP حاوی عوامل رشد طبیعی بدن شماست که در تحریک فولیکول‌های مو برای رشد و افزایش تراکم مو بسیار قدرتمند هستند. با این حال، اگر پزشک با توجه به مشکل شما مزوتراپی را به شما پیشنهاد داد مشکلی ندارد.

ویژگی

مزوتراپی

پی آر پی (prp)

ماده تزریقی

ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، آنزیم‌ها و سایر مواد مغذی

پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) که از خون خود فرد گرفته می‌شود

نوع درمان

بدون نیاز به جراحی و غیرتهاجمی

بدون نیاز به جراحی و غیرتهاجمی

هدف

تحریک تولید کلاژن و الاستین، افزایش گردش خون و آبرسانی پوست

آزادسازی فاکتورهای رشد برای تحریک رشد مو یا بازسازی پوست

کاربرد

جوانسازی پوست، کاهش چین و چروک، سفت شدن پوست، درمان ریزش مو، رفع تیرگی دور چشم و درمان جای جوش

علاوه بر جوانسازی پوست، کاهش چین و چروک، درمان ریزش مو، تحریک رشد مو، کمک به بهبود  آلوپسی آندروژنیک، جای زخم و درمان آرتروز

عمق تزریق

درم میانی (لایه میانی پوست)

درم و اپیدرم (لایه‌های داخلی و خارجی پوست)

تعداد جلسات

4 تا 6 جلسه، با فواصل 1 تا 2 هفته

1 تا 3 جلسه، با فواصل 4 تا 6 هفته

مدت ماندگاری

3 تا 12 ماه

6 تا 18 ماه

درد

معمولاً بدون درد

خیلی کم

عوارض جانبی

عوارض به‌ندرت دیده می‌شود؛ اما ممکن است مواردی از جمله قرمز، تورم و کبودی دیده شود

امکان بروز عفونت، درد در ناحیه تزریق، امکان آسیب‌های عصبی، کبودی و قرمزی

هزینه درمان

بیشتر از پی آر پی

کمتر از مزوتراپی

مدت زمان بهبودی

1 تا 2 روز

1 تا 3 روز

روش انجام

تزریق‌های موضعی با سوزن‌های بسیار نازک

تزریق‌های موضعی با سوزن‌های بسیار نازک

مزایا

کم‌هزینه، بدون درد، ایمن و نتایج نسبتاً سریع

ایمن، نتایج طبیعی و ماندگارتر

معایب

ممکن است کبودی، قرمزی و تورم ایجاد کند، نتایج آن موقتی است

گران‌تر از مزوتراپی است، برای همه افراد مناسب نیست

مدت زمان درمان

هر جلسه از ۴۰ تا ۶۰ دقیقه زمان‌بر است

هر جلسه ۶۰ تا ۹۰ دقیقه زمان خواهد برد

سن مناسب

افرادی که سن آن‌ها بین 18 تا 65 است

افراد بالای 18 سال

میزان تأثیر

خوب

نسبت به روش‌های دیگر بهتر است

کارایی و عملکرد

مناسب برای افرادی که از ریزش مو به دلیل بیماری‌های خاص رنج می‌برند

مناسب برای کسانی که به‌تازگی دچار ریزش مو شده‌اند.

پی آر پی مو بهتر است یا مزوتراپی؟

پی آر پی بهتر است یا مزوتراپی

در وهله اول باید وضعیت ریزش مو و شدت آن توسط یک متخصص پوست و مو بررسی شود. ریزش مو در افراد از الگوهای متفاوتی پیروی می‌کند، از این رو نمی‌توان یک روش درمانی را برای تمام بیماران توصیه کرد. پزشک با بررسی شرایط جسمانی، سن، بیماری‌های زمینه‌ای، الگوی ریزش و مرحله آسیب بهترین درمان را برای متقاضی این روش‌ها مشخص می‌کند.

برای بررسی دقیق پی آر پی یا مزوتراپی باید به تاثیرگذاری آن‌ها، هزینه درمانی، مدت زمان لازم برای تکمیل درمان و روش درمان توجه شود. در ادامه به تفکیک هر کدام از این فاکتورها را بررسی می‌کنیم.

ویژگی‌های مشترک مزوتراپی و پی آر پی

مزوتراپی و پی آر پی هر دو روش‌های درمانی تزریقی هستند که برای جوانسازی پوست و تحریک رشد مو به کار می‌روند. در هر دو روش، تزریق‌ها در نواحی مورد نظر با استفاده از سوزن‌های بسیار نازک انجام می‌شود. هر دو ایمن هستند و دوره نقاهت کوتاهی دارند. علاوه بر این، مزوتراپی و پی آر پی هر دو می‌توانند برای درمان طیف وسیعی از مشکلات زیبایی استفاده شوند، از جمله:

  • کاهش چین و چروک
  • سفت شدن پوست
  • درمان ریزش مو
  • کاهش جای زخم
  • لک و تیرگی‌های پوست

پی آر پی برای چه کسانی مناسب نیست؟

این روش ممکن است برای همه مناسب نباشد به طور کلی افراد زیر نباید از این روش استفاده کنند:

  • افراد مبتلا به بیماری‌های خونی مانند کم‌خونی، اختلالات انعقاد خون و سرطان
  • زنان باردار یا شیرده
  • افراد مبتلا به عفونت‌های فعال به‌خصوص در ناحیه تزریق
  • افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی
  • افراد مبتلا به سرطان
  • افراد که از داروهای خاصی استفاده می‌کنند؛ مانند داروهای رقیق‌کننده خون، داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی

مزوتراپی به چه افرادی پیشنهاد نمی‎‌شود؟

این شیوه درمانی نیز مانند هر روش دیگری مناسب بعضی افراد نمی‌باشد که در زیر به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • زنان باردار یا شیرده
  • بیماران مبتلا به سرطان به دلیل تداخل مزوتراپی و درمان‌های سرطان
  • بیماران مبتلا به تبخال فعال
  • بیماران قلبی و ریوی
  • افراد دارای اختلالات انعقادی خون
  • افراد مبتلا به آلرژی
  • افراد تحت درمان با داروهای خاص
  • افراد با پوست بسیار نازک و حساس

مقایسه تعداد جلسات پی آر پی مو با مزوتراپی

با وجود اینکه هر دو روش پی آر پی مو و مزوتراپی به صورت تزریقی انجام می‌گیرد، اما مدت زمان لازم برای انجام فرآیند در جلسات مزوتراپی حدود ۳۰-۴۵ دقیقه و برای جلسات پی آر پی تقریبا ۶۰-۹۰ دقیقه عنوان شده‌است. اما تعیین تعداد جلسات لازم برای گرفتن نتیجه رضایت‌بخش به شرایط ریزش موی فردی و نظر پزشک بستگی دارد.

منابع مختلف تعداد جلسات لازم برای انجام هر کدام از این دو روش را اعداد مختلفی ذکر کرده‌اند. اما به طور کلی می‌توان گفت مزوتراپی به تعداد جلسات کمتری برای گرفتن نتیجه رضایت‌بخش نیاز دارد. پی آر پی مو برای نتیجه مطلوب به ۷-۱۰ جلسه درمانی در طی تقریبا ۶ هفته نیاز دارد. در مقابل مزوتراپی به طور میانگین به ۵-۸ جلسه درمانی نیاز خواهدداشت.

تفاوت نتیجه مزوتراپی و پی آر پی مو

پی آر پی:

محلول پی آر پی مو که به پوست سر تزریق می‌شود سرشار از پلاکت غلیظ است. پلاکت ماده‌ای بوده که حاوی فاکتورهای رشد و پروتئین‌های سازنده برای ترمیم و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده در بدن است. PRP با تولید سلول‌های پاپیلای پوستی که نقش به‌سزایی در افزایش رشد مو داشته و بهبود جریان خون در اطراف فولیکول مو کمک به افزایش رشد موها می‌کند. عموما در افرادی که به تازگی دچار ریزش مو شده‌اند، پی آر پی عملکرد بهتری داشته‌است.

کسانی که به آلوپسی، طاسی مردانه/زنانه و ریزش موی یائسگی دچار شده‌اند به خوبی می‌توانند از مزیت‌های PRP بهره‌مند شوند. در مقابل افرادی که مبتلا به بیماری‌های عفونی مانند HIV و هپاتیت هستند، افرادی با بیماری‌های اختلالات خونی و کسانی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، گزینه مناسبی برای انجام پی آر پی نخواهندبود؛ چراکه انجام آن نتیجه‌ای به دنبال نخواهدداشت. از آن‌جایی که در پی آر پی مو از خون بدن فرد بیمار برای درمان وی استفاده می‌شود، واکنش‌های آلرژیک و بیماری‌های عفونی ناشی از تزریق خون آلوده ایجاد نمی‌شود و روشی بی‌خطر است.

مزوتراپی:

مزوتراپی یک روش درمان موثر و ایمن برای ریزش مو ، که با رساندن مواد مغذی مانند بیوتین، ویتامین‌ها و اسیدهای آمینه ضروری به لایه مزودرم پوست باعث تحریک رشد مو می‌شود. یکی از اصلی‌ترین ترکیبات استفاده شده در محلول مزوتراپی، مسدودکننده‌های DHT (دی هیدروتستوسترون) است. که فعالیت DHT که عاملی مهم در نازک و کم حجم شدن موها بوده را متوقف می‌کند. افراد مبتلا به ریزش موهای ناشی از استرس و تغییراتی آب و هوا، نازکی مو و آلوپسی می‌توانند به کمک مزوتراپی شاهد افزایش حجم و رشد موی خود باشند.

به طور کلی می‌توان گفت پی آر پی مو و مزوتراپی با تحریک فولیکول‌های مو و افزایش گردش خون باعث تقویت رشد مو می‌شوند. اما میزان و سرعت اثربخشی PRP بیشتر و بهتر است. پی آر پی مو از جمله روش‌هایی است که پزشکان برای تکمیل فرآیند درمان کاشت مو هم توصیه می‌کنند. ماندگاری هر دو روش در حدود ۱۲ ماه است. اما هیچ‌کدام ماندگاری دائمی نداشته و برای عملکرد بهتر باید پس از گذشت تقریبا ۶ ماه درمان‌ها تکرار شوند.

تفاوت هزینه مزوتراپی مو و پی آر پی مو

معمولا پی آر پی مو در مقایسه با مزوتراپی کمی گران‌تر است اما تفاوت هزینه این دو روش مبلغ قابل توجهی نیست. به طور کلی وضعیت و شدت ریزش و تعداد جلسات لازم برای تکمیل درمان عواملی تاثیرگذار بر تعیین هزینه پی آر پی مو و مزوتراپی هستند.

آکادمی کامرانی که در یوسف آباد ( اسد آبادی ) واقع شده است با همکاری  Maple کانادا و UCL انگلستان دوره های مراقبت از پوست که شامل سرفصل‌هایی چون دوره آموزش فیشال، دوره بیوتی تراپیست و… است را با اساتید مجرب و بهترین امکانات آموزشی برگزار می‌کند.

می توانید از طریق صفحه اینستاگرام با ما در ارتباط باشیم.

جهت دریافت مشاوره و شرکت در دوره های آموزشی با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *